Gebakken pladijs met warme tartaarsaus, spinazie, groene asperges en gestoomde krieltjes

Gebakken pladijs met warme tartaarsaus, spinazie en groene asperges (2)

  • 500 g krieltjes
  • 1 sjalot
  • 350 g spinazie
  • nootmuskaat
  • 16 groene asperges
  • 4 pladijsfilets
  • maïszetmeel
  • boter
  • peper
  • zout

 

Warme tartaarsaus

  • 125 ml water
  • 4 el witte wijn
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 200 ml magere room
  • 2 augurken
  • 1 el kappertjes
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 1 tl maïszetmeel

line

Boen de krieltjes schoon en stoom ze gaar.

Bak het gesnipperde sjalotje glazig in boter. Voeg de spinazie in delen toe en laat lichtjes slinken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Snijd de harde onderkant van de asperges weg, bestrijk ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril ze goudbruin en beetgaar in een grillpan.

Kruid de pladijzen met peper en zout en wentel ze door het maïszetmeel. Bak ze in hete boter goudbruin en gaar.

Maak de warme tartaarsaus

Meng het water met de witte wijn en het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat inkoken tot sausdikte. Neem van het vuur en roer er de room, fijngesneden augurken, kappertjes en peterselie door. Los 1 tl maïszetmeel op in een scheutje water en roer door de saus. Laat nog even indikken.

Halveer de krieltjes. Verdeel de spinazie, asperges en krieltjes over de borden. Leg er telkens een pladijsfilet op en werk af met een lepel warme tartaarsaus.