Gebakken rode poon met lentepuree en amandelboter

Gebakken rode poon met lentepuree en amandelboter-LR

  • 700 g bloemige aardappelen
  • 250 g tuinerwten
  • 2 el fijngehakte munt
  • 3 √† 4 el roomkaas
  • 4 grote filets rode poon, met vel
  • nootmuskaat
  • boter
  • peper & zout

Voor de amandelboter:

  • 2 el amandelschaafsel
  • 100 g roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • snuf komijnpoeder

line

Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Roer de boter los. Meng er de knoflook, het komijnpoeder en de amandelen onder. Kruid naar smaak met peper en zout. Zet apart.

Schil de aardappelen, halveer ze en kook ze gaar in licht gezouten water. Blancheer de tuinerwten 5 minuten in licht gezouten water. Verwijder daarna de vliesjes. Giet de aardappelen af en pureer met een klontje boter en de roomkaas. Voeg de tuinbonen en munt toe en schep goed om. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Maak inkepingen in het vel van de rode poon zodat de vis niet opkrult tijdens het bakken. Kruid met peper en zout. Bak de filets op het vel in boter krokant. Keer ze om en bak ze nog even verder. Schep ze uit de pan en voeg nu de amandelboter toe. Laat even goed opwarmen.

Verdeel de puree en de visfilets over de borden. Druppel er de amandelboter over en werk af met een extra takje munt.