Gebakken zeekat, pasta met gekonfijte paprika en tomaat

zeekat, gebakken

12 zeekatten met tentakels, schoongemaakt

 

2 puntpaprika’s

12 kerstomaatjes

 

250 g pasta naar keuze, gekookt

2 teentjes look, geplet

1 chilipeper, fijngesneden

 

1 citroen

Enkele blaadjes basilicum

olijfolie om te bakken

 

line
  1. Snij de zeekat in kleinere stukken. Maak met een scherp mes inkervingen in het vlees.
  2. Houd koel tot verder gebruik.
  3. Maak inkervingen in de paprika’s. Leg in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Gaar in een voorverwarmde oven van 175°C. Verwijder de schil en snijd in lange slierten.
  4. Leg de kerstomaten in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Gaar in een voorverwarmde oven van 175°C.
  5. Verwarm een scheut olijfolie in een pan. Bak de look en de chilipeper. Voeg de zeekat toe en bak kort. Meng er de pasta onder en verwarm. Roer er net voor het serveren de puntpaprika’s onder. Smaak af.
  6. Verdeel over 4 borden. Werk af met de gekonfijte kerstomaten, wat blaadjes basilicum en vers geraspte schil van citroen.

 

 

Extra suggestie

Zeekat heeft net als langoustine een bloemig aroma, die echter meer doet denken aan tropisch fruit en citrus. Daarom combineert zeekat goed met heel wat citrusvruchten zoals citroen, limoen, bergamot, pompelmoes, mandarijn, yuzu. Ook veel kruiden en specerijen (kaneel, basilicum, oregano, citroengras, koriander en gember) bevatten dit aroma.

 

 

Recept  Foodpairing®

Foto Kris Vlegels