Gefrituurde pijlinktvis met wasabimayonaise en koriander

800 g inktvis, schoongemaakt
200 g bloem
4 eieren
200 ml mayonaise
1 el wasabipasta
peper en zout
1 bosje koriander
2 limoenen
Olijfolie om te bakken

- Snij de schoongemaakte inktvis in stukken,niet te dik en niet te dun,en strooi er zout op .
- Klop de eieren los in een diep bord. Doe de bloem in een ander diep bord. Haal de inktvis eerst door de losgeklopte eieren en daarna door de bloem.
- Verwarm de olie van de friteuse tot 175 graden (niet heter,want dan verbrand de inktvis van buiten en blijft hij rauw van binnen). Haal het mandje uit de friteuse.
- Bak de inktvis goudbruin in de olie, haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken.
- Meng de wasabi door de mayonaise en voeg het sap van 1 limoen toe. Snij de andere limoen in partjes. Serveer de krokant gebakken inktvis met de wasabimayonaise,partjes limoen en gesnipperde koriander.