Gegratineerde steenbolk met broccoli en spinazie

500 g steenbolkfilet
300 g broccoli
300 g jonge spinazie
800 g zachtkokende aardappelen
150 g ricotta
150 g mascarpone
50 g geraspte parmezaan
2 el gehakte peterselie
2 el gehakte bieslook
peper en zout
200 ml melk
boter
nootmuskaat
100 g geraspte kaas (Emmentaler)

- Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Snijd de broccoli in hapklare roosjes.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de ricotta met de mascarpone, de gehakte kruiden en geraspte parmezaan. Kruid nog met peper en zout.
- Roerbak de broccoli en spinazie kort in wat olie in een wokpan. Pureer de aardappelen en voeg melk, klontje boter, nootmuskaat en peper en zout toe, roer tot een gladde puree.
- Doe de puree in een ingevette ovenschotel. Leg er de rauwe visfilet en de gewokte groenten op. Lepel er de kaasmengeling over en strooi er de geraspte kaas over. Gratineer in de voorverwarmde oven gedurende 25 à 30 minuten. Serveer meteen.
Recept Ilse D’hooge