Gegrilde tongscharmoot met gewokte groentjes en tarwekorrels

- 4 tongscharmoten van ongeveer 300 g
- 2 mini-paksoi
- 200 g gekookte tarwekorrels
- 1 koffielepel sesamzaadjes
- 1 koffielepel maanzaadjes
- 1 kaffir-limoen, geraspte schil
- olijfolie
- boter
- peper en zout
wokgroenten:
- 1 grote rode piment fijngesneden (ongeveer 8 cm, maar is naar eigen smaak qua hoeveelheid)
- 4 busseltjes pijpajuin
- 100 g sojascheuten
- het witte deel van 1 prei, gewassen
deglaceersaus:
- 1 el tomatenconcentraat
- 1 dl sojasaus
- 1 cl gembersiroop
- 1 cl worcestersaus
- 5 druppels tabasco

Grill de vismoten aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Bak ze daarna ongeveer 7 minuten in de oven op 150°C.
Mix alle ingrediënten van de deglaceersaus.
Wok de groentjes krachtig met een klontje boter. Deglaceer met de saus en doe er dan de gekookte tarwekorrels bij. De bedoeling is dat de groentjes krokant zijn, het resterende vocht is de saus (geen zout toevoegen).
Snij de mini-paksoi in twee en bak ze krokant.
Schep de gewokte groenten in een diep bord of kommetje en bestrooi ze met sesamzaadjes, maanzaadjes en geraspte limoenschil. Dresseer de tongscharmoot op een bord met de gebakken mini-paksoi.
Recept Stijn Bauwens