Gegrilde zuurdesemtoast met zeeduivel op de barbecue

gegrilde_zeeduivel_op_bbq (2)

  • 4 dikke sneden zuurdesembrood
  • 100 g rauwe ham (in sneetjes)
  • 500 g zeeduivelfilet
  • 3 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • ½ bosje bladpeterselie
  • 1 kl rasp van limoen
  • 300 g platte kaas (volle)
  • 50 g geraspte oude kaas
  • 100 g rucola
  • peper en zout

line

Snijd de zeeduivel in vier gelijke langwerpige stukken. Kruid ze met peper en zout. Wikkel elk stuk in de rauwe ham. Zet koel weg

Verhit de olijfolie en fruit er de knoflook in. Voeg de peterselie toe en roerbak even mee. Doe alles in een kleine blender (of gebruik een staafmixer) en mix fijn. Voeg de kaas en de geraspte kaas toe en mix tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Zet koel weg.

Breng de barbecue of grillpan op temperatuur. Borstel de stukken vis in met olijfolie en leg op de grill. Rooster ook het zuurdesembrood even.

Snijd de zeeduivel in plakken van ongeveer 1,5 cm. Smeer de kruidenpasta op het brood en leg er de plakken zeeduivel op, werk af met olijfolie en de rucola.