Gemarineerde zeekat met ketchup

Zeekat
- 2 zeekatten
- 2 el olijfolie
- gerookt piment
- verse (of gedroogde) amandelen
- gekonfijte citroen
- Grieks basilicum
- hijiki (zeewier)
- 1 el sojasaus
- 1 kl limoensap
Ketchup
- 2 uien
- 3 teentjes look
- 2 kg trostomaten
- 4 paprika’s
- 3 el rodewijnazijn
- 80 g cassonadesuiker
- 1 el zout
- 3 st foelie (in de winkel te vinden bij de kruiden)
- 1 kl korianderbollen
- 3 el mosterdzaad
- 1 tl zwarte peper
- 40 g gember
- 300 g ketchup
- 100 g azijn

Zeekat
Maak de inktvissen goed schoon, dep droog, leg op elkaar en vries zo in. Snijd in blokjes en bak kort in olijfolie. Bestrooi met gerookt piment en olijfolie, werk af met amandelstukjes, gekonfijte citroen, Griekse basilicum, hijiki, citroensap en sojasaus.
Ketchup
Stoof de in stukjes gesneden ui, look, paprika en tomaten aan. Voeg alle ingrediënten toe, laat een uur onder deksel sudderen tot compote.
Presentatie
Schep onder in een kommetje een lepel ketchup, leg er de op smaak gebrachte blokjes zeekat op.