Gepekelde pladijsfilet, koolrabi, radijs

4 dikke pladijsfilets
pekel
- 50 g zout
- 40 g suiker
- 10 g zachte, fijne piment
- 5 g piment
¼ koolrabi
8 radijsjes
witte balsamicoazijn
olijfolie
1 avocado
sap van 1/4de citroen
vinaigrette
- 10 cl kombu-azijn
- 20 cl olijfolie
100 g zwarte quinoa
handvol postelein
peper en zout

- Pekel de pladijsfilets 30 minuten. Spoel ze goed af onder koud water en bewaar in de koelkast.
- Snij de koolrabi en radijsjes in fijne reepjes en marineer ze in witte balsamicoazijn en olijfolie.
- Pel de avocado en mix glad in een blender. Voeg citroensap, peper, zout en een scheutje olijfolie toe.
- Maak een vinaigrette van kombu-azijn en olijfolie.
- Kook de quinoa gaar, dep droog tussen handdoeken en frituur 3 minuten op 170°C.
- Snij de pladijs in fijne plakjes en besprenkel lichtjes met olijfolie.
Recept Broes Tavernier
Foto Heikki Verdurme