Gepofte aardappel in de schil met zure room, spinazie en garnaaltjes

Gepofte aardappel- zure room- spinazie-garnaaltjes-LR (1)

  • 4 grote aardappelen (zachtkokend)
  • 150 ml zure room
  • 300 g jonge spinazie
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 el gehakte bieslook
  • 1 el gehakte peterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • 1,2 kg ongepelde grijze garnalen
  • 200 g veldsla

line

Verwarm de oven voor op 180°C. Was de aardappelen, prik de schil rondom rond in met een vork of aardappelmesje.  Rooster de aardappelen in de oven gedurende 45 à 50 minuten.

Pel de garnalen. Hak de kruiden en snipper de knoflook fijn. Meng door de zure room en breng verder op smaak met peper en zout.

Spoel de spinazie en droog goed. Verhit een wokpan met wat olie en roerbak er de spinazie heel kort in, breng op smaak met peper en zout.

Maak met een scherp mes een kruis tot halverwege de aardappel, duw op de buitenkant van de aardappelen om het aardappelkruim wat open te duwen. Vul met de spinazie en de gepelde garnalen, serveer met de kruidige zure room dressing en veldsla.