Gesmoorde hondshaai met groene kruiden

Voor 4 personen
300 g hondshaai
50 cl room
witbier
2 sjalotten
800 g aardappelen
peper en zout
groene kruiden:
• kervel
• roomse kervel
• waterkers
• dille
• lavas

- Schik de hondshaai in een ingeboterde schotel. Overgiet met witbier en breng op smaak met peper en zout. Voeg een deel van de fijn gesneden groene kruiden toe. Dek af met aluminiumfolie of boterpapier. Laat 10 à 15-tal minuten garen op 165°C. De gaartijd hangt af van de dikte van het hondshaai.
- Haal de vis uit de saus, voeg room toe en laat lichtjes inkoken. Mix en breng op smaak met peper en zout.
- Kook 800 g aardappelen, pureer, voeg 5 eierdooiers en 150 g boter toe. Kruid met peper en zout en voeg een weinig nootmuskaat toe. Draai in quenelles en fruit op 195°C.
- Voeg de hondshaai aan de groene kruidensaus toe. Schik op een bord en werk af met de aardappel.