Goujonettes van pladijs met gribiche en kruidensla

Benodigdheden voor 4 personen
2 pladijzen van 500 g elk
200 g broodkruim of panko (Japans broodkruim)
plantaardig frituurvet
eiwit
100 g gemengde sla en kruidenblaadjes (veldsla, kropsla, dragon, dille, bieslook, platte peterselie…)
gribiche saus:
20 g ingelegde augurkjes, fijngesneden
1 fijngesnipperde sjalot
10 g fijngehakte basilicum
10 g fijngehakte dragon
10 g fijngehakte platte peterselie
1 hardgekookt eitje, fijn geplet
2 dl mayonaise

Bereidingswijze:
- Fileer de pladijs en snij de filets in reepjes.
- Klop het eiwit los en haal de reepjes pladijs erdoor. Paneer daarna de visreepjes in broodkruim of panko. Frituur de reepjes goudbruin op 180 graden. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Gribichesaus: meng alle ingrediƫnten onder de mayonaise.
- Dien de gefrituurde reepjes op met de gribiche saus en het slaatje. De salade kan je eventueel aanmaken met een klein beetje vinaigrette.