Heek met een bolognese van witte bonen

Heek
- 4 heekfilets
Bonen
- 200 g gedroogde witte bonen, gekookt in groentebouillon
- 8 eetlepels truffelsap
- 2 dl witte gevogeltefond
- 1 nootje boter
- 4 el gele en groene courgettes, in dobbelsteentjes gesneden
- 4 el verse tomaten, in dobbelsteentjes gesneden
Afwerking
- 1 bussel basilicum

Heek
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de heek aan één kant in olijfolie en gaar gedurende 2 minuten verder in een voorverwarmde oven. Neem uit de oven en laat nog 2 minuten rusten.
Bonen
Meng de bonen, de tomaat en courgettes in een kom. Meng het truffelsap samen met de gevogeltefond en het bonenmengsel en breng aan de kook. Laat ¾ van de oorspronkelijke hoeveelheid inkoken.
Afwerking
Dresseer de bolognese van kokosbonen op de heekfilet en voeg enkele takjes basilicum toe.