Heek met een bolognese van witte bonen

HyperFocal: 0

Heek

  • 4 heekfilets

Bonen

  • 200 g gedroogde witte bonen, gekookt in groentebouillon
  • 8 eetlepels truffelsap
  • 2 dl witte gevogeltefond
  • 1 nootje boter
  • 4 el gele en groene courgettes, in dobbelsteentjes gesneden
  • 4 el verse tomaten, in dobbelsteentjes gesneden

Afwerking

  • 1 bussel basilicum

line

Heek

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de heek aan één kant in olijfolie en gaar gedurende 2 minuten verder in een voorverwarmde oven. Neem uit de oven en laat nog 2 minuten rusten.

Bonen

Meng de bonen, de tomaat en courgettes in een kom. Meng het truffelsap samen met de gevogeltefond en het bonenmengsel en breng aan de kook. Laat ¾ van de oorspronkelijke hoeveelheid inkoken.

Afwerking

Dresseer de bolognese van kokosbonen op de heekfilet en voeg enkele takjes basilicum toe.