Heek met groene algen en kaviaar

Verbenaroom
- 1 bussel citroenverbena (4 takjes apart voor de room)
- 8 el zure room
- zout
Asperges
- 4 groene asperges
- boter
- arachideolie
Heek
- 4 heekfilets
- 1 koffielepel fijngehakte
- wakame
Afwerking
- 40 g kaviaar

Verbenaroom
Verwarm de zure room met de verbena en kruid af met zout. Laat even trekken. Zeef het mengsel en houd het warm.
Asperges
Maak de asperges schoon en bak ze in de pan met een bodempje water, een snuifje zout en een nootje boter. Maak een gleuf in de onderkant van de asperges zodat u er de kaviaar op kan leggen.
Verbenaolie
Meng een handvol citroenverbena met de arachideolie en warm op tot 50 à 60 °C. Laat gedurende een half uur trekken zodat de smaak van de citroenverbena goed tot zijn recht komt.
Heek
Stoom de heek gedurende 4 minuten op 85 °C en laat vervolgens twee minuten rusten. Bestrijk de vis met de verbenaroom. Bestrooi vervolgens met de wakame en de verbenaolie.
Afwerking
Schik de heek op een bord en leg de kaviaar op de onderkant van de asperge. Werk af met enkele druppels verbenaroom en verbenaolie.