Hondshaai met courgettesalade

Voor 4 personen
800 g hondshaai
1 dl melk
3 eetlepels bloem
1 courgette
1 takje verse tijm
kropsla
1 eetlepel fijngehakte bieslook
2 eetlepels olijfolie
peper en zout
Voor de vinaigrette:
1 koffielepel mosterd
2 eetlepels zeer goede olijfolie
½ citroen
peper en zout

- Snijd de courgette in schijfjes van een halve cm dik. Draai de schijfjes in de bloem.
- Laat 2 eetlepels olijfolie warm worden in een pan. Bak de schijfjes courgette langs elke kant gedurende 3 à 4 minuten tot ze een mooie goudgele kleur krijgen.
- Strooi de fijne blaadjes van het takje tijm over de courgette. Houd even apart in een lauwe oven.
- Maak de vinaigrette: meng mosterd, olie, wat citroensap, peper en zout met een klopper.
- Dompel de hondshaai even in de melk en draai dan elk stuk in de bloem waaraan peper en zout werd toegevoegd.
- Frituur de hondshaai gedurende 3 à 4 minuten in frituurolie aan 170°C, tot de vis goudbruin kleurt. Laat even uitlekken op keukentissue.
- Bedek het bord met kropsla. Verdeel de lauw gebakken schijven courgette erover, bestrooi met fijngehakte bieslook en schik de gefrituurde hondshaai erop.
- Serveer eventueel met wat tartaarsaus of met tzatzsiki (Griekse yoghurt met komkommer en knoflook).