Mexicaanse maïstortilla met pladijs

Garnituur
- 2 maïskolven
- 2 tomaten
- 1 grote rode ui
- handvol koriander
- 2 rode chilipepers (met of zonder zaadjes)
- 8 el vissaus (Nam pla)
- sap van één limoen
Pladijs
- 4 maïstortilla’s (of tarwetortilla, indien niet beschikbaar)
- 4 pladijsfilets
- tarwebloem
- arachideolie of druivenpitolie
Afwerking
- Jalapeñopepers naar smaak
- tortillachips

Garnituur
Kook de maïskolven 5 minuten in gezouten water en laat afkoelen. Snijd de maïs van de kolf en de tomaten in blokjes. Snipper de chilipepers, rode ui en koriander fijn. Meng het sap van de limoen met de vissaus en voeg toe .
Pladijs
Dep de pladijsfilets droog en wentel hem door de bloem. Bak hem vervolgens in een antikleefpan in olie. Verwarm of grill de tortilla’s. Leg de pladijsfilet op de tortilla en dresseer met de maïs-tomatensalsa.
Afwerking
Werk af met jalapeñopepers en verkruimelde tortillachips.
Recept: NSC Jo Lemmens
Fotografie: Frank Croes