Mexicaanse maïstortilla met pladijs

HyperFocal: 0

Garnituur

  • 2 maïskolven
  • 2 tomaten
  • 1 grote rode ui
  • handvol koriander
  • 2 rode chilipepers (met of zonder zaadjes)
  • 8 el vissaus (Nam pla)
  • sap van één limoen

Pladijs

  • 4 maïstortilla’s (of tarwetortilla, indien niet beschikbaar)
  • 4 pladijsfilets
  • tarwebloem
  • arachideolie of druivenpitolie

Afwerking

  • Jalapeñopepers naar smaak
  • tortillachips

line

Garnituur

Kook de maïskolven 5 minuten in gezouten water en laat afkoelen. Snijd de maïs van de kolf en de tomaten in blokjes. Snipper de chilipepers, rode ui en koriander fijn. Meng het sap van de limoen met de vissaus en voeg toe .

Pladijs

Dep de pladijsfilets droog en wentel hem door de bloem. Bak hem vervolgens in een antikleefpan in olie. Verwarm of grill de tortilla’s. Leg de pladijsfilet op de tortilla en dresseer met de maïs-tomatensalsa.

Afwerking

Werk af met jalapeñopepers en verkruimelde tortillachips.

 

Recept: NSC Jo Lemmens

Fotografie: Frank Croes