Moot pladijs, geroosterd met kruidenboter, asperges en nieuwe aardappel

voor 4 personen
4 pladijsmoten
een bussel groene asperges
enkele takjes tijm
500 g nieuwe aardappelen
2 eetlepels bloem
1 dl olijfolie
peper en zout
voor de kruidenboter
100 g gezouten boter
1 sjalot
1 eetlepel gesneden bieslook
1 eetlepel gehakte peterselie
2 eetlepels gesneden basilicum
sap van een halve citroen

- Spoel de pladijsmoten, dep droog en maak op de rugzijde enkele insnijdingen.
- Haal de moten door de bloem, kruid met zout en peper en haal door olijfolie.
- Snij de sjalot flinterdun, roer de boter om met enkele druppels citroensap en maak aan met de kruiden.
- Kook de aardappelen al-dente in gezouten water, pel en hou warm.
- Kook de asperges een 3-tal minuten in gezouten water.
- Rooster de pladijzen en de asperges op hoog vuur, keer om en laat verder garen, strooi er de tijmtakjes over.
- Schik de pladijsmoten op het bord, leg de asperges en aardappelen erlangs, lepel de kruidenboter erop.