Oesters met hazelnoten-vinaigrette en tuinkers

Benodigdheden voor 4 personen
12 holle oesters
500 g vastkokende aardappelen
1 kleine sjalot
1 bakje tuinkers
3 eetlepels sojasaus
3 eetlepels fijngehakte hazelnoten
een scheut rode wijnazijn
olijfolie
peper en zout

- Kook de aardappelen ongeschild beetgaar in licht gezouten water.
- Steek – de oesters open, vang het vocht op en haal de oesters uit de schelpen.
- Verwijder de schil van de aardappelen en plet ze fijn met een vork. Meng er een scheut olijfolie, de rode wijnazijn en 1 eetlepel oestervocht onder, kruid met peper en zout.
- Snipper de sjalot fijn en hak een derde van de tuinkers fijn.
- Roer 2 eetlepels sjalot en de tuinkers onder de aardappelen.
- Meng de sojasaus met 5 eetlepels olijfolie en doe er de hazelnoten bij.
- Verdeel de geplette aardappelen over vier borden en schik er de rauwe oesters rond. Lepel er de hazelnotenvinaigrette rond en werk af met de rest van de tuinkers.