Ovenschotel van steenbolk met prei en garnaaltjes

Winter-Ovenschotel steenbolk prei grijze garnalen

  • 4 witten van prei
  • 2 rode uien
  • 600 g steenbolkfilet, in dunne lapjes
  • 1 el kerriepoeder
  • 250 ml room
  • 100 g gepelde garnalen
  • 150 g gemalen kaas
  • boter
  • peper en zout

line

Verwarm de oven voor op 180°C.

Spoel de prei en snij in heel fijne ringen. Leg ze in een ingevette ovenschotel. Leg er de rauwe visfilet en garnalen bovenop en kruid met peper en zout.

Snij de uien in fijne ringen en bak ze aan in een klontje boter. Strooi er het kerriepoeder over en bak even mee. Voeg de room toe en roer om, laat even inkoken.

Verdeel de uiringen en de room over de visschotel. Werk af met gemalen kaas. Zet in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 35 minuten. Lekker met puree.