Pladijs, gefileerd en gefrituurd, zurkelpuree met bieslook en kruidenmayonaise

voor 4 personen
600 g pladijsfilets
1 ei
2 eetlepels bloem
100 g broodkruim
4 partjes citroen
peper en zout
frituurpan met nieuwe olie
voor de aardappelmousseline
500 g aardappelen
50 g zurkel
50 g bieslook
2 dl melk
50 g boter
voor de kruidenmayonaise
1dl mayonaise
½ sjalot
1 eetlepel gesneden bieslook
1 eetlepel gehakte peterselie
1 eetlepel gesneden dragon
1 eetlepel kappertjes

- Spoel de pladijsfilets,dep droog, haal eerst door bloem, dan door losgeslagen ei en vervolgens door broodkruim.
- Kook de aardappelen, giet af en laat drogen, haal door een roerzeef en roer er de melk onder.
- Spoel de zurkel en bieslook, stoof kort in boter en voeg bij de aardappel, breng op smaak met zout en peper.
- Maak de mayonaise aan met de kruiden en de kappertjes.
- Frituur de pladijsfilets in olie, laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout en peper.
- Schik de filets op borden, ernaast de aardappelmousseline en serveer de kruidenmayonaise afzonderlijk.