Pladijs, gefileerd en gepaneerd in panko, zure room met avocado en koriander

voor 4 personen
600 g pladijsfilets
1 dl druivenpitolie
5 g panko
peper en zout
voor de avocadocrème
1 dl zure room
100 g vruchtvlees van avocado
sap van een halve limoen
voor de gemende sla
gemengde salade (sla, tomaat, paprika…)
een 20-tal blaadjes koriander
3 eetlepels sla-olie
1 eetlepel witte wijnazijn

- Spoel de pladijsfilets, dep droog, druk in de panko en kruid met zout en peper.
- Pureer de avocado met een scheut limoensap, kruid met zout en peper, haal door een fijne zeef en roer er de zure room onder, vul er een spuitzak mee en laat koelen.
- Spoel de sla en meng met de koriander.
- Bak de filets krokant in olie en laat uitlekken op keukenpapier.
- Maak de sla aan met de azijn en olie.
- Schik de pladijs op borden, garneer met de sla en spuit er de crème van avocado bij.