Pladijs in kruidenkorst met coleslaw

Pladijs in kruidenkorst met coleslaw-LR (3)

  • 800 g pladijsfilet
  • 4 el bloem
  • 4 el gehakte kruiden (peterselie, dragon, koriander)
  • 6 à 8 el panko (broodkruim)
  • 2 eierdooiers
  • Peper en zout
  • 4 aardappelen
  • Groene salade (veldsla, waterkers, rucola)

 

Coleslaw:

  • 100 g geraspte wortelen
  • 100 g geraspte witte kool
  • 100 g geraspte knolselder
  • 1 kleine rode ui, in ringen
  • 3 el gedroogde cranberries
  • Handvol scheutjes
  • 3 el mayonaise
  • 3 el zure room
  • 1 kl mosterd
  • Peper en zout
  • Olijfolie en boter, om te bakken

line

Kruid de filets aan beide kanten met peper en zout. Neem drie diepe borden. Doe de bloem in een eerste diep bord, klop de eierdooiers los in een tweedediep bord en meng de gehakte kruiden en panko in het derde een diep bord. Wentel de visfilets eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door de mengeling van panko en kruiden. Leg ze even op een bord, in de koelkast.

Snijd de aardappelen in de schil in kwartjes en kook ze gaar in gezouten water. Bak ze daarna krokant in wat boter.

Meng de geraspte wortel met de witte kool, rode ui en knolselder. Meng de mayonaise, mosterd en de zure room met de gedroogde cranberries en roer door de geraspte groenten.

Bak de gepaneerde pladijsfilets aan beide kanten goudbruin in boter en olijfolie. Serveer met de gebakken aardappelen en de coleslaw, lekker met een frisgroene salade erbij.