Pladijs met Aziatische komkommersalade

HyperFocal: 0

Komkommersalade

  • 2 teentjes look
  • 1 komkommer in schijfjes
  • 2 handvol prinsessenboontjes
  • 1 tl bicarbonaat
  • 2 rode uien
  • 2 chilipepers (optioneel: met zaadjes), grof gesneden
  • 2 handvol pindanoten
  • sap van 2 limoenen
  • 8 el vissaus (Nam pla)
  • 4 el suiker

Pladijs

  • 4 pladijsfilets
  • 4 eieren
  • tarwebloem
  • polentabloem

Afwerking

  • koriander
  • pindanoten

line

Komkommersalade

Neem een kom en iets om mee te stampen. Doe de look, chilipeper en suiker in de hakmolen en meng tot een gladde massa. Breng in een pan ruim water met 1 theelepel bicarbonaat aan de kook en blancheer hierin de prinsessenbonen gedurende 1 minuut (ze moeten knapperig zijn). Laat ze schrikken in ijswater. Stamp nadien de prinsessenboontjes grof. Voeg vervolgens de komkommer, ui en pindanoten toe en stamp verder tot een grof mengsel. Werk af met limoensap en de vissaus.

Pladijs

Wentel de pladijsfilets in de tarwebloem. Klop het ei los en haal de vis door het ei en vervolgens door de polentabloem. Frituur op 180°C tot de filet bovendrijft.

Afwerking

Dresseer de salade bovenop de visfilet, werk af met wat extra koriander en wat fijngehakte pindanoten.

 

Recept: NSC Jo Lemmens

Fotografie: Frank Croes