Pladijs met gegrilde bintjes, broccoli, bloemkool en komkommersalade

pladijs_gegrilde_bientjes_broccoli_LR -web

  • 4 pladijzen, gekuist, met vel
  • 800 g aardappelen (bintjes)
  • 300 g broccoli
  • 300 g bloemkool
  • 1 komkommer
  • 50 g rucola
  • 1 handvol kervel
  • 3 el geroosterde amandelschilfers
  • 4 el gehakte dille
  • 150 ml zure room
  • 2 el citroensap
  • 2 el maïsolie
  • peper en zout
  • boter en olijfolie om te bakken

line

Verdeel de bloemkool en broccoli in kleine roosjes. Blancheer ze gedurende 3 minuten in gezouten, kokend water. Schrik onder koud water en laat uitlekken. Zet even aan de kant.

Snijd de komkommer met behulp van een mandoline in fijne linten. Meng de komkommerlinten met de rucola en de geblancheerde bloemkool- en broccoliroosjes. Maak de dressing door de zure room met het citroensap en de maïsolie te mengen. Roer er de gehakte dille en de helft van de kervel door en breng op smaak met peper en zout.

Spoel de bintjes en snijd ze, zonder te schillen in dikke plakken van ongeveer 1.5 cm. Kook ze 10 minuten in gezouten water. Laat uitlekken. Verhit een grillpan. Wentel de aardappelplakjes eerst door wat olijfolie en bak ze dan krokant in de grillpan. Strooi er fleur de sel over.

Verhit een grote pan en smelt er de boter en olijfolie in. Dep de pladijzen droog met keukenpapier en bak ze aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Rooster in een klein pannetje de amandelschilfers tot ze beginnen te kleuren.

Serveer de gebakken pladijs met de gegrilde bintjes, het slaatje en de dressing. Werk af met de geroosterde amandelen en wat kervel.