Pladijs met gegrilde groenten

Pladijs met gegrilde groenten_LR (5)

  • 4 pladijzen, gekuist
  • 400 g pompoen (blokjes)
  • 200 g pastinaak
  • 200 g knolselder
  • 300 g boschampignons
  • 1 rode ui
  • 1 el geraspte gember
  • ¼ kl cayennepeper
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Enkele tijmtakjes
  • Boter, om te bakken

line

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de pastinaak, knolselder en pompoen in grove stukjes. Halveer de grotere champignons. Snijd de rode ui in ringen. Leg de groenten (zonder de champignons) op een ingevette ovenplaat, kruid met gemberpoeder, cayennepeper, peper en zout. Sprenkel er royaal olijfolie over en zet gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Leg er na 15 minuten de champignons bij en zet nog 10 minuten terug in de oven.

Bak ondertussen de pladijs in wat boter aan beide kanten krokant. Kruid met peper en zout.

Serveer de gebakken pladijs met de gegrilde wintergroenten, lekker met puree of stokbrood.