Pladijs op z’n geheel gebakken, venkelsalade met sinaasappel en steranijs

voor 4 personen
4 pladijzen
½ dl olijfolie
2 eetlepels bloem
peper en zout
venkelsalade daags voordien
2 venkelknollen
1 dl sinaasappelsap
2 stuks steranijs
enkele koriander bolletjes
enkele peperbolletjes
½ dl olijfolie

- Schil de venkelknollen en snij ze overlangs in flinterdunne plakjes.
- Kook snel al-dente in gezouten water en verfris.
- Kook sinaasappelsap kort in, voeg de geplette specerijen toe, voeg 2/3 van de olijfolie toe en overgiet er de venkel mee, roer om en laat een dagje marineren.
- Haal de pladijzen door de bloem en strijk ze in met olijfolie, kruid met zout en peper, bak in een gloeiendhete pan om en om.
- Serveer de pladijs op een warm bord, en lepel er eventueel bruisende boter over. Serveer de venkelsla apart op een koud bord en garneer met steranijs.