Pladijs, op z’n geheel, jus met garnalen en zeekraal

voor 4 personen
4 pladijzen
2 eetlepels bloem
100 g zeekraal
1 sjalot
50 g boter
4 eetlepels gehakte peterselie
peper en zout
voor de garnaaljus
1 dl garnaalbisque
100 g gepelde garnalen
1 rijpe tomaat
1½ dl room
25 g boter

- Spoel de zeekraal grondig
- Ontvel en ontpit de tomaten, snij in blokjes.
- Hak de sjalot fijn en stoof ze in de boter, voeg de zeekraal toe en laat verder stoven, kruid met een snuif peper.
- Laat voor jus de garnaalbisque inkoken tot de helft, voeg de room toe en laat opnieuw inkoken tot een lichtgebonden saus, kruid met zout en peper.
- Spoel de pladijzen, dep ze droog, haal door de bloem, bak ze in de boter, kruid met zout en peper.
- Voeg de garnalen en tomatenblokjes bij de jus van garnalen.
- Dresseer de pladijs op warme borden, lepel er de zeekralen langs en nappeer met de jus van garnalen. Garneer met de gehakte peterselie.