Pladijs uit de oven met venkelblokjes

voor 4 personen
16 pladijsfilets
2 eetlepels boter
1 dl keukenroom
2 kleine venkelknollen
1 forse, rijpe tomaat
1 sjalot
½ l visbouillon
200 g verse tagliatelle

- Spoel de pladijsfilets en dep ze droog, rol op en steek er een prikker door.
- Snijd de venkelknollen in flinterdunne reepjes, de sjalot in fijne blokjes
- Ontvel en ontpit de tomaat en hak ze grof. Stoof de sjalot in een lepel boter, voeg de venkel toe en laat stoven, kruid licht met zout.
- Doe de visfilets in een ovenschotel en overgiet met de bouillon, zet in de oven en laat garen op 200°C, tussen 7 en 10 minuten moeten volstaan.
- Kook intussen de tagliatelle al-dente in gezouten water en giet af, draai er een lepel boter onder.
- Zeef het pocheervocht en laat kort inkoken, voeg de room toe en laat inkoken tot een lichte saus.
- Voeg de tomaten bij de venkel en warm door.
- Schik de pladijsfilets op warme borden, lepel er de saus over en garneer met een takje venkel, serveer er de tagliatelle en venkel langs.