Pollak met curry

curry met pollak

Voor 4 personen

4 stukjes pollakfilet van elk 150 g
1 ui
2 teentjes knoflook
1 stukje verse gember (2 cm)
2 koffielepel zacht currypoeder
5 tomaten
15 cl kokosmelk (uit blik)
Een scheutje arachide-olie
150 g sluimerwten (mange-tout)
1 bosje verse koriander
Peper en zeezout

line
  1. Peper en zout de visfilets. Snijd de ui in stukjes. Doe hetzelfde met de knoflook. Rasp de gember. Plons de tomaten 10 seconden in kokend water. Schil en ontpit de tomaten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Laat de olie opwarmen in een wok met antikleeflaag. Als de olie begint te dampen, bak vlug de vis in de pan. Laat goed korsten langs de twee kanten gedurende 3 minuten. Schep dan de vis uit de pan.
  3. Laat de ui, knoflook en gember in de lege vispan op een zacht pitje aanfruiten gedurende drie minuten. Roer regelmatig en laat look en ui niet verkleuren.
  4. Strooi het currypoeder over de ui. Meng en laat nog een minuut zacht bakken.
  5. Doe de tomaten in de pan. Giet ook de kokosmelk erbij. Roer en laat 10 minuten zacht sudderen zonder deksel. Zout de saus naar behoefte.
  6. Leg de vis in de saus en laat 8 minuten pruttelen onder deksel.
  7. Doe de sluimerwten in hard kokend gezouten water. Laat 4 minuten koken zonder deksel. Giet af en spoel de sluimerwten onmiddellijk met koud water.
  8. Doe de sluimerwten bij de vis. Laat nog even opwarmen. Schep vis en saus op de serveerschotel en versier met verse blaadjes koriander. Serveer met rijst.

Recept: Dirk De Prins
Foto: © Heikki Verdurme