Rode poon met gegrilde pompoen en pittig amandelkorstje

rode_poon_gegrilde_pompoen_web

  • 600 g rode poon, filet, met vel
  • 1 kleine pompoen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 el broodkruim
  • 2 el amandelschilfers
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • boter en olijfolie, om te bakken
  • 100 g rucola

line

Snij de pompoen in plakjes, verwijder de zaden, maar laat de schil eraan. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat.

Maak een mengeling van de gehakte peterselie, gesnipperd teentje knoflook, het broodkruim en de amandelschilfers, roer er de olijfolie door en breng verder op smaak met peper en zout. Strooi deze crumble over de pompoen en zet gedurende 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Dep ondertussen de rode poonfilets goed droog. Bak ze krokant in wat boter en olijfolie, eerst op de velkant. Draai na 3 minuten om en bak ook de andere kant. Kruid dan pas met peper en zout.

Spoel de rucola. Leg de vis en de plakjes pompoen op de borden en werk af met de rucola. Lekker met puree.