Roggewang, pistou van tomaat, paarse artisjok en jonge venkel

Pistou van tomaat
6 tomaten
1 teentje knoflook
4 el jonge basilicum
2 el sherry-azijn
2 dl olijfolie
artisjokken
10 paarse artisjokken
sap van 1 citroen
1 el bloem
rog
12 roggewangen
bloem om de roggewangen in te rollen
peper en zout
2 jonge stukken venkel

- Pistou van tomaat: Pel de tomaten en verwijder de pitten, snij het vruchtvlees in brunoise (kleine blokjes). Hak de basilicum en pers 1 teentje look. Besprenkel met sherry-azijn, peper en zout, knoflook en basilicum. Verhit de olijfolie tot 100 graden en giet ze vervolgens over de tomaten, laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Maak de paarse artisjokken schoon en kook ze 4 minuten op een laag vuurtje in gezouten water met het sap van 1 citroen en 1 el bloem. Laat ze vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
- Snij de rauwe venkel in lange plakjes.
- Haal de roggewangen door de bloem en klop ze goed af. Breng ze op smaak met peper en zout. Bak ze goudbruin in een beetje olijfolie.
- Schik de artisjok, venkel en roggewangen op het bord. Besprenkel het geheel met de pistou van tomaat en werk af met takjes jonge basilicum.
Recept Seppe Nobels
Foto Heikki Verdurme