Sint-jakobsnoot, courgettini en hazelnoot

Bereidingstijd
+- 30 min.
Portie
+- 4 personen
Ingrediënten
- 12 sint-jakobsnoten
- 1 sjalot
- 1 courgette
- 50 g hazelnoten
- 150 g zure room
- 2 el balsamicocrème
- peper en zout
- olijfolie
- hazelnootolie

- Snipper de sjalot fijn. Hak de hazelnoten grof. Snijd de courgette in spaghetti met een mandoline of spiraalsnijder.
- Meng de balsamicocrème met de zure room en kruid met peper en zout.
- Kleur de sjalot in boter. Voeg driekwart van de gehakte hazelnoten toe en de courgette-spaghetti. Roerbak kort tot de courgette beetgaar is.
- Bak in een andere pan de sint-jakobsnoten kort langs beide kanten in boter. Kruid met peper en zout.
- Schik de courgettini op een bord. Verdeel de sint-jakobsnoten erover. Werk af met de zure room en de rest van de gehakte nootjes.