sint-jakobsnoten, tomaat en dragon

Bereidingstijd
+- 30 min.
Portie
+- 4 personen
Ingrediƫnten
- 12 sint-jakobsnoten
- 2 vleestomaten
- 4 pruimtomaten
- 4 zongedroogde tomaatjes
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- handvol dragon
- olijfolie
- boter, om te bakken
- peper en zout

- Pureer de vleestomaat en vang het vocht door een zeefdoek op, knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
- Snijd de pruimtomaten, zonder de pitjes in blokjes. Snipper de zongedroogde tomaatjes fijn. Hak de helft van de dragon fijn. Snipper de sjalot en knoflook fijn.
- Fruit de sjalot en knoflook aan in olijfolie. Voeg de gesnipperde zongedroogde tomaatjes toe en laat 8 minuten stoven op zacht vuur. Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog 2 Ć 3 minuten verder. Breng op smaak met peper en zout.
- Bak de sint-jakobsnoten kort in de helft boter en olijfolie. Kruid met peper, zout en de gehakte dragon.
- Schik de sint-jakobsnoten op een bord. Leper er tomatensla rond. Werk af met het gezeefde tomatenvocht en dragonblaadjes.