Stoofpotje van gegrilde inktvis

stoofpotje_gegrilde_inktvis_web

  • 600 g inktvis (katvis, calamares, pijlinktvis)
  • 2 vleestomaten
  • 1 rode chilipeper
  • 1 courgette
  • 1 groene paprika
  • 1 venkel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml droge witte wijn of kippenbouillon
  • 35 g boter of olie, om te bakken
  • 1 kl maïszetmeel
  • peper en zout
  • ½ kl cayennepeper
  • 2 el chili-olie
  • 2 el gehakte peterselie

line

Snij de venkel, tomaten, courgette en paprika in stukjes. Snipper de ui, rode chilipeper en knoflook fijn. Fruit eerst de ui, knoflook en chilipeper in wat boter of olie. Voeg de rest van de gesneden groenten toe. Blus met de bouillon of de wijn en laat 20 minuten op een zacht vuurtje stoven, onder deksel.

Snij de goed gespoelde inktvis lichtjes in met een scherp mes, maak een ruitpatroon. Wentel in wat chili-olie en leg op de hete grillpan. Rooster aan alle kanten.

Los het maïszetmeel op in 2 eetlepels water. Roer het papje door de gestoofde groenten om de saus wat te dikken.

Leg de gegrilde inktvis bovenop de groenten en zet nog 15 minuten in de oven. Strooi er nog wat peterselie over. Lekker met stokbrood.