Tempura van tongschar met tartaar van tomaat

voor 4 personen
tartaar
- 4 pruimtomaten
- 2 el olijfolie
- grof zout en zwarte peper
- 4 blaadjes basilicum (fijngesneden)
- 1 opgelegd augurkje (fijngesneden in blokjes)
- 1 el kappertjes
- ½ sjalot (fijngesneden)
tempura
- tempurabeslag
- 4 tongscharfilets
vinaigrette
- ½ el sesamolie
- ½ el maïsolie
- ½ el sojasaus
- sap van ½ limoen
kruiden
- rode melde (of rode basilicum)
- radijsbloemen

- Pel de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de tomatenblokjes met de olijfolie, zout en peper, basilicum, augurkje, kappertjes en sjalot.
- Kluts de sesam- en maïsolie met de sojasaus en het limoensap tot vinaigrette.
- Volg de instructies van het tempurabeslag op de verpakking. Snijd de tongscharfilets in stukjes, wentel ze in het beslag en frituur ze.
- Schik de tartaar van tomaat in een kommetje. Leg daarop de tempura van tongschar. Lepel enkele toefjes vinaigrette tussen de verschillende stukken. Werk eventueel af met rode melde en radijsbloemen.
Recept: NSChef Matthieu Beudaert
Foto: © Heikki Verdurme