Tongschar à la meunière met mosterdcrème, zonnebloempitten, erwten en tuinbonen

voor 4 personen
meunière
- 4 kleine volledige tongscharren
- 4 el hoeveboter
- 25 g zonnebloempitten
- 1 citroen
mosterdcrème
- 8 el klassieke mayonaise (zelfgemaakt of uit de supermarkt)
- 2 el mosterd
groenten
- 50 g erwten
- 50 g tuinbonen
- 1 kleine el boter

- Blancheer de erwten kort en schrik in ijswater. Dop de tuinbonen en stoof alles even aan in boter. Kruid af met peper en zout.
- Bak de tongschar in ruime boter tot ze net gaar is. Voeg de zonnebloempitten, zeste en sap van citroen toe en kruid af met peper en zout.
- Meng de mosterd met de mayonaise tot een crème.
- Serveer de vis met de bakjus. Strooi de erwten en tuinbonen over de vis. Spuit enkele dotjes mosterdcrème rond de tongschar. Werk af met zonnebloempitten.
Recept: NSChef Matthieu Beudaert
Foto: © Heikki Verdurme