Tongschar met broccolipuree, mousselinesaus

Tongschar-broccolipuree-mouseline-gefrituurde uitjes-LR (1)

  • 4 tongscharren, panklaar
  • 500 g broccoli
  • 250 g zachtkokende aardappelen
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1 el geraspte citroenschil
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout
  • 4 el gefrituurde uitjes
  • Boter, om te bakken

Mousselinesaus:

  • 4 eierdooiers
  • Sap van 1 citroen
  • 50 g boter
  • 100 ml room

line

Snijd de broccoli in roosjes, kook of stoom ze beetgaar, samen met de geschilde aardappelen. Hou  ¼ mooie kleine roosjes apart. Pureer de rest met de gekookte aardapplen, breng op smaak met olijfolie, citroenrasp, peper en zout.

Bak de tongschar gedurende 2 à 3 minuten aan beide kanten goudbruin. aan beide kanten in ruim wat boter, gedurende 2à 3 minuten langs beide kanten. Kruid met peper en zout.

Maak de mousselinesaus. Klop de dooiers los met het citroensap en room. Warm op een zacht vuurtje op, blijf roeren tot de saus begint in te dikken. Haal van het vuur en roer er de boter in vlokjes door. Breng op smaak met peper en zout.