Warme witloof-appelsalade met gebakken inktvis

Warme witloof-appelsalade met gebakken inktvis (2)

  • 4 stronken witloof
  • 2 appelen (jonagold, Golden,…)
  • 1 el honing
  • 1 rode ui
  • 500 g inktvis bv. zeekat
  • bloem
  • veldsla
  • 2 el witte balsamico
  • bosje munt
  • olijfolie
  • peper en zout

line

Snijd de stronken witloof in partjes en verwijder de harde kern. Schil de appels en snijd in partjes. Bestrijk alles met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Gril het witloof en de appels goudbruin en beetgaar in een grillpan. Bedruppel het witloof tijdens het bakken met de honing.

Snijd ondertussen de rode ui in fijne reepjes. Maak de inktvis schoon en snijd in reepjes. Kruid met peper en zout en haal ze even door wat bloem. Bak ze kort in hete olijfolie.

Verdeel de veldsla over een schaal. Kruid met wat peper en zout. Verdeel er de appelpartjes, witloof, rode ui en gebakken inktvis over. Bedruppel met de witte balsamico en werk af met de munt. Serveer meteen.