Zeebarbeel, tomaat – ananaschutney, gekonfijte aardappel en saffraanmayonaise

rouget

4 zeebarbeelfilets

2 g look, fijngesneden
10 g sjalot, fijngesneden
1 g gember, fijngesneden
10 g olijfolie
55 g blokjes tomaat
35 g blokjes ananas

2 grote aardappelen
1 blad laurier
1 takje tijm
1 teentje knoflook

50 g mayonaise
2 g ketchup
½ koffielepel chilisaus
Saffraan
Cayennepeper
Paprikapoeder
Lookpuree

 

line
  1. Stoof de look met de sjalot en de gember in de olijfolie. Voeg de tomaat en ananas toe. Stoof het geheel totdat de ananas gaar is. Laat afkoelen. Kruid met peper en zout.
  2. Schil de aardappelen en snijd in de gewenste vorm. Doe in een ovenschotel en zet onder met olijfolie. Voeg de overige ingrediënten toe en plaats in een voorverwarmde oven van 95°C. Gaar de aardappelen.
  3. Meng de mayonaise met de ketchup en de chilisaus. Voeg naar smaak de saffraan toe en smaak af met cayennepeper, paprikapoeder, peper en zout.
  4. Verwijder eventueel de graten uit de filets. Kruid de vleeskant met peper en zout. Verwarm een pan met olijfolie en leg er de filets op de vleeskant in. Lepel, tijdens het bakken, hete olijfolie over de filets om zo het vel te garen.
  5. Serveer met de gekonfijte aardappel, de saffraanmayonaise en de ananas-tomatencompote.

 

 

Extra suggestie

Zeebarbeel bevat veel fruitige aroma’s die combinaties met een hele reeksen van vruchten mogelijk maken. In combinatie met florale aroma’s vinden we opnieuw de link naar heel wat citrusvruchten zoals citroen, limoen, bergamot, pompelmoes, mandarijn en yuzu.

 

 

Recept  Foodpairing®

Foto Kris Vlegels