Zeeduivelspiesjes met tomatencoulis

600 g zeeduivelfilet, blokjes
200 g chorizo-worst
4 tomaten, gepeld en in blokjes, zonder de zaadjes
1 ui, gesnipperd
8 zongedroogde tomaatjes, in kleine blokjes
1 kl gedroogde oregano
olijfolie
200 ml groentenbouillon
½ melkbrood, niet gesneden
4 gegaarde aardappelen, in de schil
kruidenboter

- Fruit de gesnipperde ui met de gedroogde oregano in wat olijfolie. Voeg de tomatenblokjes en zongedroogde tomaatjes toe. Blus met de groentebouillon en laat alles 5 minuten pruttelen.
- Snij de vis in blokjes van 2cm. Verwijder de korsten van het brood en snij eveneens in blokjes met dezelfde grootte.Snij de chorizo in plakjes van 1 cm.
- Steek afwisselend een stukje vis, een broodblokje en chorizoplakje op satéprikkers.
- Wrijf de saté’s in met olijfolie en gril ze op de bbq.
- Serveer de zeeduivelspiesjes met de tomatencoulis, lekker met aardappel in de schil en kruidenboter.