Zeetongrolletjes in papillot met zomerse groenten

Zeetongrolletjes in papillot met zomerse groentjes (2)

  • 12 tongfilets
  • 1 wortel
  • 1 preistengel
  • 100 g kerstomaatjes
  • 4 lente-uitjes
  • enkele takjes dille en tijm
  • 120 ml droge, witte wijn
  • 500 ml groentebouillon
  • 200 g graantjes (bv. boekweit)
  • olijfolie
  • peper
  • zout

line

Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de tongfilets met peper en zout en rol ze op met de witte kant naar buiten.

Snij de prei fijn en de wortel in lucifers, halveer de kerstomaatjes. Leg 4 vellen bakpapier open en verdeel er de groenten over. Kruid met peper en zout. Leg er telkens 3 tongrolletjes met enkele takjes dille en tijm op. Sluit de papillot aan de kanten zoals een snoepje en giet er de wijn en een scheutje olijfolie in. Plooi het pakketje dicht.

Zet de papillotten 20 minuten in de voorverwarmde oven. Plooi de papillotten vervolgens open als ze gaar zijn en voeg de in ringen gesneden lente-uitjes toe als afwerking.

Kook ondertussen de graantjes gaar in de bouillon.

Serveer de papillot met de granen.