
Steeds meer mensen kiezen vandaag voor voeding van bij ons. We kiezen voor lokale groenten en fruit van het seizoen. Ook ons vlees kopen we graag zo dicht mogelijk bij huis.
Maar lokale vis? Dat klinkt minder bekend in de oren.
Wat is er lokaal aan vis die vrij kan zwemmen in de open zee? En tot waar mag onze Belgische vissersvloot zijn netten nu eigenlijk uitgooien? Lees er hier alles over.
- Zeetong: van vangst tot veiling
- Duurzame visserijsector: wat is bijvangst en teruggooi? Hoe kunnen selectieve vistechnieken bijdragen aan minder bijvangst?
- Duurzame visserijsector: Wat zijn quota en hoe is het gesteld met onze visbestanden?
- 5 redenen om te kiezen voor vis van bij ons
- Bewust genieten van vis doe je zo
- Waarom een stukje vis past in een gezonde voeding
- Aan de slag met seizoensvis van bij ons
- Word zo slim als een vis (van bij ons) dankzij onze visinfo
- Een blik achter de schermen bij de Vlaamse visveiling
- Dit is waarom vis duur lijkt (maar het eigenlijk niet is)
- Hoe onze Belgische vissers de handen in elkaar slaan om plasticvervuiling in zee tegen te gaan
- Welke vistechnieken gebruiken we in de Belgische visserij?
- De visquiz: 5 stellingen over vis onderzocht
- Is magere vis even gezond als vette vis?
- 6 tips om onze Noordzee te beschermen
- Is visolie even goed als gewone vis?