VIS VAN DE MAAND: Grijze garnaal

Garnaal3
arrow

Garnalen worden direct op het schip gekookt in een grote ketel zeewater, waaraan een schep zout is toegevoegd. Elk schip heeft zijn eigen recept. Daar hangen zowel de roodbruine kleur, als de pittige smaak en knapperigheid van af. Van 1 kg ongepelde garnalen hou je ongeveer 330 garnalen over. Van de pellen maak je de geurigste bisques en sauzen. Er wordt het hele jaar door op garnaal gevist, maar het hoogseizoen is ongetwijfeld de nazomer tot november. Dan zijn de garnalen op hun dikst.

line

Wist je dat?

Onze garnalen worden gevangen door kustvissers, die nauwelijks enkele uren wegblijven. De aanvoer van garnaal in onze havens is dus echt 'dagvers'.

SEPTEMBER

left

RECEPT VAN DE MAAND

Gepofte aardappel- zure room- spinazie-garnaaltjes-LR (1)

Gepofte aardappel in de schil met zure room, spinazie en garnaaltjes

Lees meer