Tong is makkelijk te herkennen : langgerekt ovaal van vorm met een ronde kop. Zijn huid is licht tot donkerroodbruin met stipjes. De onderkant is wit. Tong is veruit de belangrijkste inkomstenbron voor onze vissers. Hij is het hele jaar door verkrijgbaar, maar op z’n best van juli tot januari. Het visvlees is stevig, en tegelijkertijd zacht en sappig, en zowel op z’n geheel als in filet te koop. De meest bekende bereiding is wellicht de tong meunière, waarbij de bebloemde tong in zijn geheel in boter gebakken wordt en nadien overgoten wordt met braadvet waaraan citroensap en peterselie is toegevoegd. Hoe zeetong klaarmaken?  

line

Wist je dat?

De visserij op tong is een typevoorbeeld van hoe een duurzame visserij er zou moeten uitzien. Diverse aanpassingen aan het vistuig verminderen de ongewenste bijvangsten, beperken het brandstofverbruik en impact op de zeebodem.

JULI

left right

RECEPT VAN DE MAAND

HyperFocal: 0

Gebakken Zeetong met groene groenten

Lees meer