Langoustines zijn kleine zeekreeften die 15 tot 20 centimeter lang zijn. De langoustine wordt ook nieroogkreeftje genoemd door zijn niervormige ogen. Langoustines worden het hele jaar door aangevoerd, met een piekperiode in de zomer en de vroege herfst. Om de langoustines te pellen, breekt u eerst de staart af en vervolgens verwijdert u het schild. Langoustines zijn veel minder lang houdbaar dan bijvoorbeeld kreeft of krab. Vries ze daarom best onmiddellijk in als u ze niet consumeert op de dag van de aankoop. Ze zijn trouwens ook heerlijk op de barbecue! Het langoustineseizoen loopt van juni t.e.m. oktober. Een ideaal zomers voorgerechtje dus.

line

Wist je dat?

Gebakken langoustines zijn heel lekker, maar u kan ze ook kort pocheren. Dan wel mét de koppen, dat zijn echte smaakbommen. Laat ze in het kookvocht afkoelen en gebruik dat als basis voor soepen en sauzen. Het subliem lekkere vlees in de scharen krijg je er met een kreeftenvorkje wel uit.

MEI

left right

RECEPT VAN DE MAAND

gegratineerde langoustines

Gegratineerde langoustines

Lees meer