icon

TONGSCHAR IS VIS VAN HET JAAR 2016

line
vvhj2016_vert2

Tongschar is ‘Vis van het jaar 2016’ en iedereen mag het weten. Vandaag werd de vis van het jaar officieel voorgesteld aan de pers. Dat betekent ook extra aandacht voor de verse vis van de vishandelaar.

Tijdens de persvoorstelling toonde topchef Stijn Bauwens van restaurant De Kruidenmolen in Klemskerke, de aanwezige journalisten hoe veelzijdig en vooral hoe lekker tongschar is.

23 augustus, is dat niet een beetje laat om de vis van het jaar aan te kondigen? Toch niet, daar is namelijk een heel goede reden voor. Het hoogseizoen voor tongschar loopt van augustus tot maart. Oorspronkelijk zou de onthulling dan ook in januari plaatsvinden, maar de aanvoer was in het begin van het jaar uitzonderlijk laag. Gevolg, de prijs voor tongschar was te hoog.

Dus besloten we te wachten en maar goed ook, want de aanvoer nu is uitstekend en de kwaliteit optimaal. Het vlees is lekker dik en de smaak fan-tas-tisch.

Net als in 2015 bij de aankondiging van hondshaai als vis van het jaar rekenen we op veel bijval in de pers, en niet alleen voor tongschar, maar ook voor de zelfstandige vishandelaar.

Onbekende parel voor visliefhebbers

Met tongschar hebben we alvast een kanjer van jewelste aan de haak geslagen. Deze bijvangst van pladijs wordt nu in grote hoeveelheden binnengehaald, maar blijft voor veel visliefhebbers een onbekende parel. Daar brengen we met titel ‘Vis van het jaar 2016’ verandering in.

Het visvlees van tongschar kan je vergelijken met dat van zeetong, hoewel het zachter van structuur is en net iets smeuïger. De filets zijn zeer wit. Vandaar de bijnaam ‘melktong’.

Tongschar kan je heerlijk frituren, pocheren, stomen en bakken. De meeste bereidingen met tong of pladijs werken ook prima met tongschar.

Recepten van tongschar vindt je ook  hier.

Bijbestellen winkelmateriaal

Onlangs ontving je per post winkelmateriaal over tongschar. Bijbestellen is uiteraard nog mogelijk. We hebben affiches, toogkaarten, displays met receptenfolders in stock.

Bestellen kan via onze webshop of visinfo@vlam.be.