icon

Wie wordt ‘Viskok van het Jaar 2019’?

line
viskok van het jaar

Nationale Horecawedstrijd met zeeduivel

Welke professionele kok heeft het lekkerste en origineelste gerecht met zeeduivel, de Vis van het Jaar 2018, op zijn kaart staan? We komen het te weten op maandag 19 november in de demonstratiekeuken van Horeca Expo in Gent. Vijf finalisten nemen het live tegen elkaar op vanaf 13 u.

Zeeduivel, Vis van het Jaar 2018
VLAM koos samen met de Vlaamse visserijsector voor zeeduivel als Vis van het Jaar 2018. Zeeduivel is een relatief ‘onbekende’ vis bij de Vlaming. Hij wordt het ganse jaar op regelmatige basis aangevoerd als bijvangst van tong en pladijs. Het is een stevige vis zonder graten met een zachte, zoete smaak die je op allerlei manieren kan klaarmaken: op de barbecue, in stoofpotjes of ook in vissoepen.

De wedstrijd
De vakjury, samengesteld uit vertegenwoordigers van de belangrijkste restaurateursverenigingen en voorgezeten door NorthSeaChef Filip Claeys, maakte een voorselectie uit de ingestuurde recepten. Vijf finalisten werden geselecteerd en zullen op 19 november live in de demonstratiekeuken van Horeca Expo naar de titel van ‘Viskok van het Jaar 2019’ dingen.

 

De laureaten

 • Ayrton Verhaegen, restaurant Kelderman in Aalst
 • Gilles Pauwels, Bistro Julien in Lovendegem
 • Sander Verdegem, restaurant Patrick Devos in Brugge
 • Xander Verzelen, restaurant L’Improviste By David Selen in Waregem
 • Michael Vanderhaeghe, Hostellerie Saint Nicolas in  Elverdinge-Ieper

 

De winnaars van de vorige edities

 

 • Viskok 2018 Stijn Devreese, restaurant Benoit en Bernard Dewitte in Ouwegem
 • Viskok 2017 Sam Van Houcke, restaurant Onder de Toren in Hansbeke
 • Viskok 2016 Rob Stevens, D’Oude Pastorie in Lochristi
 • Viskok 2015 Jonathan Oliver, restaurant De Jonkman in Brugge
 • Viskok 2014 Ivan Menten, restaurant Lèche plat in Arendonk
 • Viskok 2013 Dean Masschelein, restaurant Boury in Roeselare

 

Prijzen
De winnaar van de wedstrijd gaat naar huis met de ‘Viskok van het Jaar’-trofee en -diploma, een cheque ter waarde van € 750, een waardebon van € 250 te besteden bij ISPC aangeboden door Horeca Expo, en een dinerkaart voor twee personen bij Peter Goossens, Restaurant Hof van Cleve in Kruishoutem.

De laureaten ontvangen elk: een ‘Viskok van het Jaar’-diploma en een dinerkaart voor twee personen in restaurant De Jonkman in Brugge.

Praktisch
De wedstrijdfinale ‘Viskok van het Jaar 2019’ vindt plaats tijdens de vakbeurs Horeca Expo op Flanders Expo in Gent, meer bepaald in de demonstratiekeuken aan de ingang van hall 8.

De finalisten gaan aan het werk vanaf 13u. De degustatie door de vakjury start om 14.45 u. De proclamatie vindt plaats om 16u. Aansluitend wordt een receptie aangeboden.

Bekijk dit bericht op pers.vlam.be